Telesilta | Meriteollisuus

Joustava alusten sähköistäjä

Vahvimmillamme olemme kookkaiden työalusten sähköistystöissä, ja toimintamme aikana olemme olleet mukana useissa haastavissa projekteissa. Useimmat aluksista on tarkoitettu vaativaan viranomaiskäyttöön, ja niiden kokoluokka vaihtelee tyypillisesti 20 metristä noin 70 metriin.

2021 Västtrafik lautta

Uudenkaupungin telakka rakentaa vuonna 2021 Ruotsin Göteborgiin hybridikäyttöisen matkustaja-aluksen. Telesilta toimittaa aluksen sähkö- ja navigointijärjestelmät ja niihin liittyvät suunnittelut. Alus on neljäs sarjassaan Ruotsiin rakennettavista lautoista ja 2021 rakennettavan lautan sisaralus oli ensimmäinen Suomessa rakennettu hybridikäyttöinen lautta.

2020 Wasaline Aurora Botnia

Rauma Marine Constructionsin telakalla rakennettava alus, jossa Telesilta Oy on ulko- ja autokansien sähköistysurakoitsija. Lisäksi sähköistämme laivan keittiön, muonavarastot sekä pentterialueet. Alus luovutetaan 2021 liikennöimään Vaasan ja Uumajan välille.

2019 Rannikkovartioveneet

Rajavartiolaitos ja Uudenkaupungin Työvene Oy sopivat syksyllä 2019 seitsemän rannikkovartioveneen toimituksesta. Telesilta Oy toimittaa veneisiin sähkö- ja navigointijärjestelmät sekä niihin liittyvät suunnitelmat.

2018 M/S Hammershus

Rauma Marine Constructionsin telakalla Raumalla rakennuttu 158 metrinen ro-pax-alus, jossa Telesilta toimi pääurakoitsijana sähkötöissä. Telesilta vastasi aluksen sähkötöitä ja navigointi- ja laivaautomaatiojärjestelmän asennustöistä. Alus luovutettiin elokuussa 2018 Tanskassa toimivalle Molslinjenille.

2018 R/V Aranda

Telesilta toimi pääurakoitsijana noin 30 vuotiaan tutkimusaluksen modernisointiprojektin sähkötöissä RMC:n telakalla. Alusta pituutta jatkettiin ja siihen asennettiin mahdollisuus hybridipropulsiolle. Erityistä haastetta sähkötöille toivat tutkimusaluksen lukuisat sähkölaitteet ja aluksen katkaisu sekä jatkos kaikkine kaapeleineen.

2011 Louhi monitoimialus

Suurin tähänastisista töistämme on Suomen ympäristökeskukselle rakennettu Louhi-monitoimialus, jota käytetään muun muassa öljyntorjunta- ja meripelastustehtävissä. Toteutimme aluksen sähkötyöt suunnittelusta käyttöönottoon saakka avaimet käteen -toimituksena. Kokonsa puolesta haastava kohde valmistui toukokuussa 2011 ja urakan arvo oli noin 10 miljoonaa euroa.

 

Muita toteutuksiamme mm.

  • Pansio-luokan miinalautat
  • Kuha-luokan miinanraivaajat
  • Luotsikuttereita
  • Luotsialuksia
  • Lauttoja & Losseja
  • Valvonta-aluksia
  • Väylänhoitoaluksia
  • Yhteysaluksia
  • Öljyntorjunta–aluksia

Asiakkaitamme ja yhteistyökumppaneitamme